Vitovolt 200

Modul fotovoltaic Vitovolt 200

Modul fotovoltaic Vitovolt 200

Modulele fotovoltaice Viessmann Vitovolt 200 sunt disponibile atat in varianta cu celule din siliciu monocristaline, cat si cu celule policristaline. Constructia modulelor este de tip laminar. Celulele solare individuale sunt invelite in 2 folii din material sintetic. Invelisul de pe fata posterioara a panoului este alcatuit dintr-o folie izolatoare. Foliile impreuna cu sticla sunt capsulate astfel incat celulele sa fie protejate de intemperii.

Modulul gata pregatit pentru conectare este usor de montat pe acoperis, datorita greutatii reduse si a kiturilor standard de montaj.

Vitovolt 200 viessmann modul fotovoltaic
Modul fotovoltaic Vitovolt 200

O instalatie fotovoltaica conectata la retea functioneaza in 3 etape:

 1. Producerea energiei
  Energia solara ajunsa pe suprafata panoului fotovoltaic elibereaza electroni. Purtatorii de sarcina pozitivi si negativi se aduna la contactele electrice ale modulului fotovoltaic, creand in celula fotovoltaica curent continuu. Efectul fotoelectric este produs fara reactii chimice sau mecanice, deci fara uzura si fara necesitatea servisarii panourilor.
 2. Transformarea energiei
  Curentul continuu generat de panoul fotovoltaic este transformat prin intermediul invertorului in curent alternativ (230 V la 50 Hz).
 3. Utilizarea energiei
  Spre deosebire de instalatiile fotovoltaice tip insula la care energia electrica produsa trebuie stocata in baterii, la instalatiile fotovoltaice conectate la retea curentul produs este injectat direct in reteaua publica.
Vitovolt sistem acumulatori
Sistem de acumulatori Vitovolt

Avantaje Vitovolt 200:

 • componentele necesare instalatiei fotovoltaice, precum cablurile de conectare si invertoarele de tensiune sunt perfect compatibile
 • montaj rapid prin:
  – cuplarea usoara a cablurilor electrice,
  – posibilitati de montaj pe acoperisuri verticale + orizontale
 • datorita diodei-bypass integrate se obtin rezultate bune si in zone partial umbrite (prevenirea hot spot-urilor)
 • sticla acoperitoare antireflex, cu valori ridicate de permeabilitate pentru rezultate optime ale radiatiei
 • modulele sunt controlate periodic din punct de vedere calitativ si sunt certificate cf. IEC61215, 61646 si 61730 EWG 89/392, clasa de protectie II
 • Invertor de tensiune eficient, pregatit pentru conectare, cu display integrat – posibilitate pentru afisarea datelor si transmiterea datelor la distanta.
Vitovolt modul fotovoltaic
Fotovoltaice Viessmann Vitovolt

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.