Panou solar Vitosol 200-FM

Noul panou solar Viessmann Vitosol 200-FM

Vitosol 200-FM tip SV2 / SH2 este un colector solar plan de 2,3 m2, ce poate fi montat vertical sau orizontal

Vitosol 200-FM este un panou solar cu Absorberul acoperit cu un strat inovativ denumit ThermProtect (patent Viessmann), ce isi schimba structura cristalelor in functie de temperatura.

vitosol 200-FM Sectiune
Sectiune panou solar

La temperaturi de peste 75oC stratul ThermProtect incepe sa mareasca reflexia razelor solare, impiedicand astfel marirea necontrolata a temperaturii in panoul solar si evitand fenomenul de stagnare solara.

Odata ce temperatura scade dinnou sub 75oC, structura cristalelor din stratul ThermProtect al Absorberului revine la starea initiala si panoul solar isi reia functionarea normala.

Aceste modificari structurale ale acoperirii ThermProtect sunt reversibile si se pot desfasura la infinit, nefiind limitate ca durata de utilizare.

absorber thermprotect viessmann
Absorber Thermprotect

Panoul solar Vitosol 200-FM este destinat atat instalatiilor solare cu aport la incalzire, cat si instalatiilor solare de preparare apa calda menajera.

Avantajele panoului Vitosol 200-FM:

  • functionare autarha, independenta de setarile automatizarii solare, de alimentarea electrica sau de alte influente mecanice
  • siguranta sporita in functionarea instalatiei solare prin limitarea temperaturii la colectorul solar si evitarea pericolului de stagnare
  • nu mai eixsta pericol de stagnare pe timpul verii sau cand se lipseste de-acasa o perioada mai lunga de timp
  • celelalte componente ale instalatiei solare sunt mai protejate la temperaturi inalte si sufera implicit o uzura mai mica.
vitosol 200-FM panou solar plan viessmann
Vitosol 200-FM

Mai multe detalii tehnice, precum si preturi, gasiti aici