Viessmann Vitovolt 200 sectiune

Sistem fotovoltaic Viessmann Vitovolt

Panouri fotovoltaice Viessmann Vitovolt 200 si Vitovolt 300

Conversia energiei solare in energie electrica pentru consumul propriu este atractivă financiar și, în combinatie cu un sistem de acumulare de energie electrica, poate aduce chiar independență fată de rețeaua publică de energie electrică.

În momentul în care pe panourile fotovoltaice cad unde luminoase, sunt
eliberați electroni. La contactele electrice (pol plus și minus) se adună
purtătorii de sarcină pozitivi și negativi și dau naștere curentului continuu.

În convertor, curentul continuu este transformat în curent alternativ și
alimentat în rețeaua publică de curent electric. Cu ajutorul unui contor
de curent cedat, cantitatea de curent alimentat este contorizată și
poate fi facturată de către furnizorul de energie.

Panou fotovoltaic Viessmann Vitovolt 200
Vitovolt 200

1) Vitovolt 200 Modul fotovoltaic de inaltă performanță pentru enegie solară

Suprafata celulelor solare de 8.5 m² este suficienta pentru a acoperi consumul mediu de energie electrică al unei persoane. Pentru a construi o instalație eficientă, Vitovolt 200 este un modul fotovoltaic puternic, la un preț atractiv.

Consumul propriu, compensarea alimentarii de la reteau publică și diverse subvenții fac investiția profitabilă. În plus, valoarea proprietatii și crește interesul imobiliar.

Toate componentele sunt compatibile

Modulul plug-in este deosebit de ușor de instalat pe acoperiș, datorită greutății sale reduse. Cablurile electrice sunt simplu de conectat, invertorul si sistemele de montaj al sistemului fotovoltaic fiind perfect compatibile.

Modulele fotovoltaice Vitovolt 200 sunt disponibile cu celule de siliciu monocristaline si policristaline. Celule solare monocristalice sunt deosebit de eficiente și sunt recomandate pentru suprafete mici de acoperiș, care sunt orientate spre sud. Modulele policristaline au o eficienței ceva  mai redusă si sunt potrivite în principal pentru suprafetele de acoperiș mai mari.

Modulele fotovoltaice sunt potrivite pentru utilizarea in case uni- și multifamiliale, precum și pe acoperișurile clădirilor industriale și comerciale.

Caracteristici Vitovolt 200:

 • Putere: până la 280 Wp
 • Gradul de eficiență: până la 17,1 %
 • Domenii de aplicare: Clădiri rezidentiale, unităti comerciale, municipalităti, Constructii noi si modernizări
 • Alte caracteristici: Rezistență mecanică pentru sarcini mari in condiții de zăpadă și de vânt, cadru de aluminiu rezistent la coroziune.

2) Vitovolt 300 Modulul fotovoltaic de înaltă performantă si maxima profitabilitate

Avantaje:

 • Tehnică de mare productivitate
 • Proces strict de selecție al celulelor ce asigură o înaltă performantă
 • Prelucrare rezistentă la conditiile externe pentru o înaltă fiabilitate
 • Sticlă antireflex, ce asigură o profitabilitate ridicată.

Caracteristici Vitovolt 300:

 • Putere: pana la 275 Wp
 • Gradul de eficiență: până la 16,8 %
 • Domenii de aplicare: Clădiri rezidentiale, unităti comerciale, municipalităti |/ Constructii noi si modernizări
 • Alte caracteristici: Rezistență mecanică pentru sarcini mari in condiții de zăpadă și de vânt, cadru de aluminiu rezistent la coroziune.
 • Siguranta investiției prin garanția produsului extinsă la 10 ani și până la 25 ani garanție pentru mentinerea a cel puțin 80% din puterea nominală.
Panou fotovoltaic Viessmann Vitovolt 300
Vitovolt 300

Celula solară este componenta cea mai mică a instalației fotovoltaice. Modulele solare sunt alcătuite dintr-un număr mare de celule solare. O instalație fotovoltaică obișnuită este alcătuită din mai multe module solare, care formează așa-numitul generator solar.

Celulele solare sunt fabricate din siliciu de puritate înaltă, cu impurificare cu bor (dopat-p) controlată. În partea care vine în contact cu lumina solară se produc atomi de fosfor (dopați-n). În stratul limită (tranziție pn) ia naștere un câmp electric, polarizat negativ în zona dopată-p și pozitiv în zona dopată-n. După ce sunt extrași din atomii de siliciu, electronii se deplasează în direcția stratului dopat-n. Golul astfel format migrează în direcția opusă. Tranziția pn generează astfel o tensiune electrică prin acumularea electronilor pe partea expusă la soare și lipsa electronilor pe partea opusă.
Dacă polii sunt conectați la un consumator, curentul electric începe să circule. Electronii eliberați de fotoni se deplasează de la polul negativ la polul pozitiv, generând astfel un flux de curent de la polul pozitiv la polul negativ.

Față de metoda mecanică de generare a curentului electric, într-o celulă solară nu există piese în mișcare, ceea ce face ca durata de viață a celulei să fie teoretic nelimitată.